Connect with us

Парламент

Циркът в НС продължава: Роси Кирова побесня, пита Свиленски инвалид ли е

Published

on

Пореден цирк в парламента. Този път в епицентъра на събитията бе депутатът от БСП Георги Свиленски, пише БЛИЦ. Той реши да бие бойкот на говоренето от трибуна и пожела да се изкаже от мястото си – нещо, което бе позволено в сутрешната част от заседанието заради блокада на трибуната от страна на депутатите на „Възраждане“.

Водещата на пленарното заседания – зам.-председателката на парламента Росица Кирова от ГЕРБ обаче не пожела да даде тази възможност на социалиста.

„Разбирам ви, но няма как да стане от място. Това е само при невъзможност да бъде използвана трибуната. Ако имате наистина процедура, заповядайте на трибуната.

Чувствате се инвалид, човек, който няма възможност да стане до трибуната или пък привилегирован?!“, повиши вече изнервено тон тя.

Г-жо председател, исках да покажа колко нелепо ви е решението от сутринта. Сутринта приехте неконституционно решение и против правилника. Затова аз сега исках да говоря от място .Сега не знам заседание ли имаме, седянка ли имаме – три пъти сте закрила заседанието, четох стенограмата. Това е въпрос на вашата съвест. Премиерът го няма, ясно защо, но къде е министърът на финансите?

Премиерът не иска да дойде, защото трябва да донесе документите за Паметника на Съветската армия. Министърът на финансите, като се гледа бюджет, трябва да е тук, не да си остави двете папки. Имам конкретно предложение към него, поканете го тук“, призова Свиленски.

Кирова му обясни, че финансовият министър Асен Василев е в сградата и ще бъде в залата всеки момент, явно е имал работа, за да излезе.

Тя му се обясни за изказванията и му припомни сутрешната инфарктна обстановка в залата.

В този момент Василев влезе в залата и тя оповести на Свиленски, че вече може да отправи предложението си.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени