Connect with us

Нюзрум

Пионка на Нинова смълча „жълтопаветниците“ с въпрос

Published

on

Имаме пряко несъобразяване със заповед на Министерството на културата за демонтажа на Паметника на съветската армия. Тук имаме политическо вмешателство, престъпление по служба на областната управителка. Това заяви журналистът и бивш депутат от БСП Александър Симов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Nova News.

„Този паметник не е памет само за Червената армия. Този паметник почита паметта и на всички наши сънародници, пролели кръвта си в борбата срещу фашизма. Бутнаха мавзолея, сега какво има там? Паркинг. Преименуваха улиците и какво постигнаха? На няколко места у нас още има паметници на Ленин. Трябва ли да ги махнем?“, попита той.

„Какво правим, както махаме паметници? Децата на старата номенклатура ли ще ни защитават свободата? Можем да водим дебатите за съдбата на паметниците, но опитът да нарежеш паметта с флекс е отвратителен. Каква свобода може да имаш, когато ни лишиш от памет?“, допълни Симов.

Той обяви: „Няма да дадем подкрепа за нито един от предложените текстове в Конституцията. Имаме мнозинство, което няма легитимност да смени чергите в парламента, камо ли да пипа Конституцията. Тези хора използват конституцията като параван, за да си подредят властта.“

За идеята за обединение на левите формации у нас, той заяви: „Постоянно слушам как този ляв политически субект се пече, от 3-4 години все го правят, в крайна сметка БСП остава голямата политическа сила вляво. Не виждам причина това да се промени.“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени