Connect with us

Нюзрум

Високо напрежение в столицата! Свиленски проговори за раните си

Published

on

Напрежението в центъра на София се покачва с всяка изминала минута. Причината е започналият демонтаж на Паметника на Съветската армия.

Това провокира представители на различни граждански сдружения и партии да отидат на място. Сред тях бе и заместник-шефът на групата на БСП в парламента Георги Свиленски. Припомняме, че той пострада след сблъсък със служител на областната управа.

„Ръката ми е наранена“ – това бяха първите думи на Свиленски след кървавия екшън и поясни: „Директор на дирекция от областната управа ме връхлетя, докато говорех със зам.-областния управител“.

„Имам лека телесна повреда към средна телесна. Пред очите на полицията служители на реда упражняват агресия над гражданите. Може да се каже, че дадох първата кръв в защита на паметника“, добави той, след като бе прегледан в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

„Това, което се случва, не е европейска България, въпреки че това непрекъснато ни се пропагандира“, каза Свиленски.

Междувременно защитници на Паметника на Съветската армия блокираха движението на ключовото кръстовище на „Орлов мост“.

Борислав Гуцанов и Иван Таков от БСП предвождаха недоволните към кръстовището между булевардите „Васил Левски” и „Евлоги и Христо Георгиеви”. Част от недоволстващите граждани скандираха „референдум” и обявиха, че искат властта да се допита до хората.

Трафикът в района е парализиран. На място има засилено полицейско присъствие, пише БЛИЦ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени