Connect with us

Импийчмънт

Румен Радев пред нервен срив: Асене, недопустимо е! Ако има разумни политици, нека пресекат тази авантюра

Published

on

В Бургас президентът Румен Радев благодари на всички военни екипи и доброволци, които са се включили да помагат в усложнената обстановка в страната.

„Не чакаха указания в изпадналата в ступор държава и взеха в свои ръце инициативата за справяне с тежкото положение“, отбеляза държавният глава.

По думите му сме свидетели на серия от авантюри в областта на финансите.

„Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „Булгарстрансгаз“. Само за месец дружеството натрупа 260 млн. дълг, постъпления в бюджет няма, а това решение ни дискредитира пред нашите европейски партньори. Досега президент не е налагал вето върху Закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, аз не изключват и такъв вариант“, заяви Радев, предава Bulgaria On Air.

„Недопустимо е намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд. Тази земя е стратегически ресурс и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди. Нито да служи като компенсация заради невъзможността да се управляват държавните финанси. Отваря широко възможност за злоупотреби. Призовавам разумните политици да пресекат тази авантюра“, каза още президентът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени