Connect with us

Нюзрум

ДПС иска оставката на двама министри: Адвокати на „Лукойл“! Всичко се оказва една ала-бала

Published

on

Оставката на двама министри поиска депутатът от ДПС Хамид Хамид – на икономическия Богдан Богданов и на енергийния Румен Радев. Причината – според него те подкрепяли „кремълския режим“ и ги нарече адвокати на „Лукойл“, предава „24 часа“.

„Господин Петков, ваша е отговорността да поискате оставката на тези двамата министри“, обърна се Хамид към съпредседателя на „Продължаваме промяната“.

„Всичко се оказва една ала-бала. За толкова време никой по въпроса нищо не е свършил. Чуваме едни призиви, пожелания, а зад всичко това прозира вече на цяла Европа и ни сочат с пръст – адвокатите на „Лукойл“ тук пред вас“, каза Хамид и посочи министрите. „От всичките им действия прозира лобизма в полза на „Лукойл“ и кремълския режим, където с подобно успиване, вече месеци наред всъщност тези хора подпомагат финансирането на кремълския режим“.

Според Хамид двамата министри искат да забавят спирането на дерогацията, за да могат „шепа хора“ да реализират 60% от преработения руски петрол, който се изнася контрабандно от държави от Европейския съюз.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени