Connect with us

Нюзрум

Костадин пищи: Буквално беше погребана българската енергетика!

Published

on

С решенията за изпращане на териториалните планове за справедлив преход в Брюксел и приемането на пътната карта за климатична неутралност буквално беше погребана българската енергетика.

Това каза пред журналисти лидерът на политическа партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, който беше официален гост на откриването на войнишки паметник в казанлъшкото село Шейново. Той коментира, че очаква още протести на енергетици и миньори, въпреки че вчера беше отменена блокадата на ключови пътни артерии в старозагорско.

По думите му „заедно с българската енергетика се погребаха и 27 хиляди работни места, прибилизително още толкова от съпътстващите индустрии и отделно от това всички, които се препитават от тези работни места, защото не са засегнати само работниците, а и техните семейства“. Според него от тези решения пряко или косвено са засегнати между 150 и 200 хиляди души в област Стара Загора, което е около 50-60 на сто от населението на областта.

„Това е може би най-масовият геноцид, извършван в България от времето на турското робство насам“, каза Костадинов. Лидерът на „Възраждане“ подчерта, че хората, които протестираха и ще продължат да го правят, заслужават подкрепа, предаде БТА.

Костадинов коментира още, че политиците трябва постоянно да влагат средства в откриване на паметници. Това трябва да прави и всеки българин, защото паметниците пазят историята, когато няма кой да я разкаже, смята той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени