Connect with us

Нюзрум

В опит да спрат протестите и блокадите: Управляващите седнаха рамо до рамо

Published

on

На извънредно заседание Народното събрание обсъжда проекта на решение за одобряване на Споразумение между министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор енергетика, сключено вчера. Споразумението е от 7 точки.

Още в началото на заседанието БСП и „Възраждане“ започнаха с процедури, като настояваха вносителите на проекта да го оттеглят, защото е противоконституционен.

От БСП настояха в заседанието да се включи и техния проект, който предвижда преразглеждане на териториалните планове и тяхното изпращане в Брюксел на по-късен етап. От „Възраждане“ пък поискаха в залата да бъдат поканени представители на протестиращите миньори и енрегитици, защото вчерашната среща е била закрита и искат да чуят тяхното мнение.

В същото време протестите не спират. Ограниченията в движението по автомагистралите „Тракия“ и „Струма“, както и през Прохода на Републиката остават, предава БНТ.

Товарните автомобили, пътуващи от ГКПП „Капитан Андреево“ в посока към Русе – „Дунав мост“ или обратно, биват пренасочвани през пътя Харманли-Тополовград-Елхово-Ямбол, както и през Ришки проход. Обходът за леките коли е през Шипченски и Котленски проход.

На територията на Хасковска област е блокирано движението по път II-76 в района на с. Княжево.

Обходният маршрут за леките коли е през Княжево – Радовец – Пъстрогор – Свиленград, а за МПС над 12 т: Свиленград – АМ „Марица“ – АМ „Тракия“ – п.в. Чирпан – Ракитница – Стара Загора и обратно. Ограничено е и движението по път II-55, в района на с. Главан, и в двете посоки. Изграден е обходен по път II-55 – с. Полски Градец – Тополовград – Харманли и обратно.

Най-четени