Connect with us

Нюзрум

Експерти си казаха тежката дума за битката в столицата, ГЕРБ отново са по-добрите

Published

on

Търсенето на кандидат, който е извън тясно партийните кандидати на ГЕРБ не е изненада. Това заяви социологът от агенция „Кантар“ Марчела Абрашева в ефира на Нова нюз, минути след като от партията обявиха своята номинация за кандидат за кмет на София – Антон Хекимян.

Според политолога Димитър Ганев един партиен кандидат затваря подкрепата.

„Двата най-големи електората, които ще останат извън балотажа, най-вероятно ще бъдат БСП и „Възраждане”, прогнозира той. Основните конкуренти на предстоящия местен вот са на Антон Хекимян (ГЕРБ-СДС) и Васил Терзиев (ПП-ДБ), допълни Ганев.

„Нека софиянци кажат дали г-н Хекимян е отдалечен от ГЕРБ. Това не е първата кандидатура, която цели да е широка, консенсусна, отдалечена. Нека видим как ще реагират хората в допитване”, каза Абрашева и допълни, че кампанията е важна, защото нараства броят на хората, които до последно не решават за кого да гласуват. „Има глад за силно компетентно и технократско управление”, допълни тя.

„Нито трафикът, нито презастрояването, нито проблемите с боклука и замърсяването на въздуха не са въпроси, които се решават от днес за утре. Изисква се визия”, каза Абрашева.

Най-четени