Connect with us

Нюзрум

Държавата се тресе! Погнаха и Митрофанова: Вън! Тук не е Москва

Published

on

Пред руското посолство демонстранти скандират ”Митрофанова вън”, ”Тук не е Москва” и ”Слава на Украйна”. Те разпънаха огромно българско знаме с надпис ”Освобождение”, върху което поставиха украински флаг с по-малки размери.

Виждат се транспаранти със зачеркнат символ Z, с надпис „Вън Митрофанова и руските агенти“, „Демонтаж на петата колона“, „Импийчмънт на Радев“, както и знамена на ЕС.

Освен представители на БОЕЦ, в проявата се включиха украински граждани и жители и гости на София.

От организаторите обявиха, че следващите им протести ще са пред президентството и пред парламента.

Демонстрацията пред руското посолство протича при засилено полицейско присъствие, доста по-голямо от това,м което видяхме вчера при миньорите от „Мариците“ и овцевъдите на „Дондуков“.

Повод за протеста е поредната скандална и нагла изява на госпожа полковничката. “Убедена съм, че ще победим и всичко ще бъде иначе“, заяви руската посланичка Елеонора Митрофанова пред международния събор на русофилите, който се проведе в събота в Калофер, пише „Лупа“.

Събитието бе организирано от Национално движение „Русофили“, ръководено от обвинения за шпионаж в полза на Русия и санкциониран от САЩ по закона „Магнитски“ Николай Малинов.

Най-четени