Connect with us

Парламент

Драма в НС! ИТН скочиха заради джентълменското споразумение и неосъществена ротация

Published

on

От парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) излязоха с декларация, в която коментират, че не е спазено джентълменското споразумение за ротация на председателя на Народното събрание (НС). Тя беше прочетена от парламентарната трибуна от депутата Филип Станев.

„Днес е 19 юли – една забележителна дата ще бъде това оттук нататък в българската история“, посочи той.

Станев припомни, че в началото на парламента е била договорена ротация, свързана както с поста на министър-председателя, така и с председателя на Народното събрание.

Депутатът отбеляза, че според предварителното „джентълменско споразумение“ между „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС, Росен Желязков днес е трябвало да отстъпи председателското място на Никола Минчев.

„Забелязваме обаче, че Желязков продължава да бъде на председателското място, а Минчев не заема това място, няма ротация“, добави Станев.

По думите му тази ротация не се е случила най-вероятно, защото не било спазено така нареченото джентълменско споразумение между коалиционните партньори. Според него това може би изглежда малко забавно, но всъщност е много тъжно.

„Не зная защо не се случи тази ротация, защо сега Минчев не води заседанието, а продължава да води Желязков“, каза още Станев и добави, че не знае как ще се случи и ротация на премиерите.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени