Connect with us

Нюзрум

Анализатор подпали ефира: До там е паднал Радев – не можа да направи своя партия, ще работи в подкрепа на…

Published

on

Радев ще работи в подкрепа на „Възраждане“, не може да си направи своя партия, обяви по Нова тв анализаторът Георги Лозанов.

По думите му това изказване на президента Радев, че Украйна настоява да води тази война, има два адресата. Първо, руското посолство трябва да чуе тези твърдения, а вторият адресат е българският избирател.

„На последните избори спечели едно стабилно евроатлантическо мнозинство, което влиза в конфликт с една друга общност – президента, Възраждане и БСП. Сега основният конфликт се измести между тези две представителства. Сега има опит с изказване на президента властта да се върне направо към „Възраждане“, коментира Лозанов.

 Според него Радев от самото начало на мандата си се опитва да вкара партиен субект в тази игра.

„Така се опита да направи с ПП, но те се усетиха и обърнаха играта. Твърденията за Украйна са предизборно изказване на Радев, послание на политик с прагматична цел“, отбелязва Лозанов. Той изтъква, че в момента президентът работи с идеята това правителство да падне и да го заменят служебни правителства, които да са лоялни към Русия.

„До там е паднал Радев – не можа да направи своя партия, а на терена има само „Възраждане“ и БСП. Заедно с руската пропаганда общественото мнение е обработено и има риск на следващи избори да дойде правителство ориентирано към Русия“, смята Лозанов.

Най-четени