Connect with us

Нюзрум

Депутат на „Възраждане“ засенчи дори Костадинов и Нинова по изговорени приказки

Published

on

Опозицията говори повече в пленарна зала. При гласуванията на закони всеки може да гласува с всеки, няма много ясно управляващо мнозинство, или много ясна опозиция. Това сочат данните на платформата „Стража”. Те бяха представени от създателя й Благослав Михайлов, цитиран от Нова телевизия.

Платформата събира цялата информация от сайта на парламент, от стенограмите и съответно прави изчисления коя парламентарна група колко е казала.

Данните сочат, че в 48-ия парламент ГЕРБ, ПП и „Възраждане” са говорили най-много. В 49-ото НС „Възраждане” вече са абсолютни шампиони. Много си мълчат пък ИТН и ДПС, обясни Михайлов.

„Във всеки парламент опозицията има склонността да говори най-много”, обясни още Михайлов.

„Много е важно да си имаме предвид, че тук смятаме само изказванията, които са направени в качеството на обикновен народен представител. Тоест примерно реч на докладчици, на председателя на Народното събрание не се бори в тази статистика”, обясни Михайлов.

Депутатите на „Възраждане” са повече в този парламент спрямо предишния, увеличава се и броят на изказванията им. Абсолютен шампион по изговорени думи от парламентарната трибуна и в 48-ото, и в 49-ото НС е Петър Петров от „Възраждане”. След него, с 2 пъти по-малко думи е лидерът на партията Костадин Костадинов. На третата почетна позиция е Корнелия Нинова.

По отношение на гласуването – всеки гласува с всеки, сочат данните. Високо припокриване има между ГЕРБ и ДПС, ГЕРБ и ИТН, както и ПП-ДБ и ГЕРБ.

Най-четени