Connect with us

Парламент

Вълна от предложения заля НС! Искат удължаване на тези срокове

Published

on

Вълна от предложения за удължаване на сроковете за предложения между първо и второ четене в парламента. Стандартно той е седем дни.

Първо шефката на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предложи да се удължи с една седмица срокът за предложения на приетия на първо четене закон за борба с корупцията. Искането ѝ подкрепиха 129 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, а „против“ бяха „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“.

Веднага след нея на парламентарната трибуна излезе председателят на правната комисия от ПП-ДБ Стою Стоев, който поиска още една седмица за предложения за законопроекта за несъстоятелност на физическите лица. Това също мина с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, както и „Има такъв народ“. Отново се въздържаха „Възраждане“ и БСП.

Минути по-късно Йордан Иванов от ПП-ДБ поиска удължаване и на срока за предложения за закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната и изделия и технологии с двойна употреба. ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН го подкрепиха, а хората на Костадин Костадинов и социалистите бяха против.

Най-четени