Connect with us

Гербери

ГЕРБ захапаха Радев за Конституцията и защитиха Пеевски

Published

on

Ще ми се и президентът Румен Радев да представи своя проект на Конституция, за който говори години наред. Това каза в парламентарните кулоари шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Във връзка с конституционните промени, които са основна тема в НС през последните дни, тя посочи, че всяка от партиите е заявила, че ще участва. „Дори формално да няма необходимия брой народни представители да внесе такъв проект, то можем заедно да работим по текстовете и това да бъде едно общо дело“, добави още тя.

„Конституционната комисия трябва да заработи. Усилията на всички в няколко поредни парламента бяха в тази посока. Неслучайно по наша инициатива тя беше съставена в рамките на 47-то Народно събрание“, посочи Атанасова и съжали, че тогава комисията е била безрезултатна. „Надявам се да сме осъзнали не само отговорността, но и тайминга. Това беше и смисълът да дадем много повече време на 49-то НС, като дадем подкрепа за правителство, за да има парламентът време да направи промени в Конституцията. Истински се надявам, че осъзнаваме, че тук говорим за огромно мнозинство, което да подкрепи промените в Конституцията. Това беше един от основните ангажименти поети пред българските граждани“, подчерта депутатката.

„Очевидно е, че в тези разговори не участваме. Те се водят между ДБ-ПП и ДПС. Ние и вчера заявихме, че всяка парламента група може да номинира, когото пожелае. И винаги сме отстоявали тази позиция. Такъв казуси имахме и преди, в 47-то НС. Тогава бяхме категорични, че всяка парламента група взима собствени решения и никоя друга не може да се намесва в тях пряко или непряко“, каза тя относно присъствието на Делян Пеевски в конституционната комисия и намеците от ПП-ДБ той да се оттегли от нея.

Атанасова коментира и исканията за промени в конституцията, които ДПС вече са представяли. Още тогава проектът им е коментиран по същество и ГЕРБ са уточнили какво биха подкрепили и какво – не. „Моля, да не влизаме сега в детайли, защото всяко прекомерно коментиране на такива теми може да направи после коментирането по същество невъзможно“, призова обаче шефката на ПГ на ГЕРБ..

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени