Connect with us

Timeline

Колтуклиева взриви мрежата: Борисов се върна и вече той ще задава тона, а ПП-ДБ как ли ще се измъкнат

Published

on

От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Изявлението на кандидат-премиера Мария Габриел, че ще поиска от ВСС предсрочно освобождаване на Иван Гешев “поради уронване престижа на съдебната власт” беше предшествано от следните знаци:

Борислав Сарафов обвини Иван Гешев, че го е подвел за това дали децата му са били в бронирания автомобил, докато избухна бомба.

Борислав Сарафов поиска от ВСС да отстрани като заместник-директор на Националната следствена служба Ясен Тодоров, приближен на Иван Гешев. 

Става ясно, че Бойко Борисов няма притеснения, че Иван Гешев може да го атакува с някое позабравено дело. Разговарях с прокурори: папката “Барселона” е с изрезки от вестници, няма нито едно доказателство за “пране на пари”, разследването в Испания е прекратено, Бойко Рашков говори глупости, няма основания това да бъде внесено в съда.

В папката “Мата Хари” пък съвсем няма нищо – само размазани снимки, които не са годно доказателство; пращани са запитвания за пачките с 500 € – тези номера може да са се озовали къде ли не чрез паричното обръщение – даже в ръцете на Кирил Петков и Христо Иванов, няма нищо, на което да почива обвинението.

Борислав Сарафов няма да бъде избран за главен прокурор, смятат магистрати. Може да бъде само временно на този пост.

От днес членовете на ВСС няма да могат да спят спокойно вече. Има законова процедура – тя ще доведе ли до временно отстраняване на Иван Гешев и до разследване? Процедурата не е кратка и лесна. Как ще отговори на удара Иван Гешев? Ще започне ли контраофанзива или ще напусне Съдебната палата, за да влезе в политиката?

ДПС ще подкрепи Мария Габриел – без съмнение, защото това нейно изявление няма да ги притесни – Делян Пеевски е еднакво близък и с Иван Гешев и с Борислав Сарафов, но вече с уклон към втория.

Как сега ще се измъкнат Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов от въпроса: защо няма да подкрепите Мария Габриел – та тя ще направи това, в което вие се кълнете?

Казах ви: Борисов се върна и вече той ще задава тона и дневния ред на държавата. Това е положението. Идете да си мятате домати и яйца у дома или на вилата, може и в къщите ви в Гърция.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени