Connect with us

Нюзрум

Карадайъ похвали ГЕРБ: Подходът им е правилен, а сега очакваме…

Published

on

Подходът на ГЕРБ е правилен. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред медиите след кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател. Той заяви, че това е стъпка напред.

„Имаме канддат за премиер, обявен от първата политическа партия и то не в зала за гласуване, а достатъчно рано“, отчете Карадайъ. „Очакваме да получим покана, както заявиха от най-голямата парламентарна група и ние, ако получим такава покана, ще се отзовем“, посочи още Карадайъ.

На въпрос ще предложат и министри в проектокабинета на ГЕРБ, Карадайъ призова да не се изпреварват събитията. „В момента имаме обявен кандидат за министър-председател, нека да чуем кандидата за министър-председател, поне три или пет приоритета. Мисля, че и тя не е очаквала и не е направила цялостна програма за управление, но поне намерение и посока, трябва да чуем, за да можем да седнем да разговаряме.

Да видим каква формула предлагат на властта. Много различни формули чухме за последните две години и половина. За две години пет пъти правим избори, много формули чухме, но нищо не се реализира“, заяви Карадайъ. ДПС коментираха войната по пътищата, като според него не трябва да се „яхва чуждата трагедия“. „Ако има нужда от промени в Закона за движение по пътищата, нека да не е на парче, а да се направи цялостен преглед“, добави още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени