Connect with us

Timeline

Киро отново го играе жертвата! Отговори на Борисов в мрежата, така поне не се налага да гони журналисти

Published

on

Пред ГЕРБ има три варианта за правителство, пише в личния си профил във фейсбук съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той пуска няколко точки какво според него е направила коалиция ПП-ДБ до момента.

„Още първия ден ясно заявихме, че България има нужда от редовно правителство, но не можем да подкрепим първи мандат и смесен кабинет във втори мандат. С убеждението, че парламентът трябва да работи ефективно, предложихме ротационен принцип за председател на НС.  Предложихме законодателна програма, която трябва да се приеме начело с механизма за контрол над главния прокурор и създаване на антикорупционната комисия, която ГЕРБ прие.  Предложихме управленска програма за 18 месеца, която може да заведе България до Шенген и Еврозоната, и усвояването на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост. Предложихме кабинет начело с Академик Денков, български учен в топ 1% в целия свят, както и експерти като проф. Тагарев в отбраната“, пише Петков.

„Това направихме преди връчване на първия мандат, за да може ГЕРБ да направят лесен избор, който е добър за България. Пред ГЕРБ сега има няколко възможности“, смята Кирил Петков.

Вариант А бил ГЕРБ да подкрепят тяхното правителство „и да контролират изпълнението на програмата му през парламента, и така да бъдат част от решението България да бъде една нормална европейска държава“.

„Вариант Б: ГЕРБ могат да се върнат назад в годините на задкулисието, да потърсят подкрепа от ДПС, БСП и ИТН, знаейки много добре, че трябва да се съобразяват със студения резерв на г-н Доган, да работят в тясно сътрудничество с г-н Пеевски, да обсъждат евроатлантическите си политики с БСП, а може би и с Възраждане. Това може да бъде наречено правителство на малцинството на ГЕРБ с ключовата подкрепа на ДПС и помощ от другите партии. Вариант В: Да предпочетат избори – реално обаче това пак ги води до план Б с ДПС, просто преговорите ще се водят по тениски заради по-горещото време, защото разпределеното на силите ще е фундаментално същото. Тук просто президентът ще е имал още 3 месеца да управлява“, се твърди в поста на Кирил Петков.

„Ето защо ние от ПП-ДБ, избрахме стратегия на прозрачността – показахме си и законодателната програма, и управленската, и пълния състав на кабинета за да може ГЕРБ с първия мандат да имат избора да направят информирано решение за бъдещето на България. А сега – сега е време за тяхната отговорност – решение, което или ще придвижи държава напред или ще се върнем в тъмните години на корупцията и евразийско управление. Време е за това решение на първата политическа сила и дано европейското бъдеще на България надделее!“, пише Петков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени