Connect with us

Нюзрум

Николай Денков разкри кога ще заседава новоизбраната временна комисия

Published

on

Временната комисия за изработване на правилник на Народното събрание (НС) ще заседава във вторник, стана ясно след председателския съвет на парламента. Комисията бе създадена днес, а за неин председател беше избран Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС, предава Tribune.

„Идеята е в сряда да имаме готов парламентарен правилник, който да бъде гласуван, приет и оттам да стартира работата на Народното събрание“, коментира съпредседателят на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Николай Денков пред журналисти след председателския съвет на парламента.

По думите му срокът за подаване на предложения е до понеделник вечерта. 

„Очаква се в сряда Правилникът за работа на 49-ото НС да бъде готов“, уточни акад. Денков. Той подчерта, че на председателски съвет не е обсъждано разпределението на постоянните комисии между различните парламентарни групи.

На въпрос дали има консенсус по дневния ред на 49-ото Народно събрание, Николай Денков изтъкна, че все още не се е стигнало до уточняване на дневния ред, освен тези първи стъпки, които са абсолютно необходими.

„Накратко обсъдихме законодателната програма, която сме изработили с представители на ГЕРБ-СДС. Ясно е, че всеки народен представител може да даде други предложения, те ще бъдат разгледани и ще бъдат приоритизирани“, отбеляза Денков. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени