Connect with us

Нюзрум

Борисов: Не ми е приятно, но съм съгласен с Радев! Тези разсипаха държавата за една година

Published

on

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подкрепи Румен Радев в атаката му срещу престъпното бездействие на правителството към кризите у нас.

„Не 100 дни, а от година са министри Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков. Много е вероятно до догодина държавата да е счупена. Мине не мине ден президентът с КСНС излезе с доклада. Неприятно ми е да го кажа, но съм съгласен с Радев в едно нещо. Вчера застава пред разсада с краставици и вижда, че са 7,50 лв. Казва им го. Няма в една сфера да видим мерки за овладяване на инфлацията. Едните с ток ще ги компенсират, другите с газ няма да ги компенсират. Не е справедливо“, каза Бойко Борисов.

Борисов отчете, че няма помощ от държавата в нито една сфера и даде за пример как едните се компенсират за ток, но не и газ, на едни детски градини се дават, а на други не. Той припомни, че ще настояват да се изпълни увеличението на заплатите на полицаите.

„Всяка година това, което е предлагала съдебната власт сме отпускали и за 13-та и 14-та заплата“, коментира Борисов по повод изтеглянето на 20 милиона лева от бюджета на съдебната система, за да отидат в БАН.

Той припомни, че през последните години са ремонтирали и направили десетки сгради на съдилищата и прокуратурата, без да ощетяват БАН. „Не само, че не взимам страна, но трябва да се осигури необходимото финансиране на всички и това е работа на финансовия министър. Ние през последните години сме работили в ситуация, когато опозицията иска много, но ние сме се старали да държим финансовата рамка“, допълни Борисов.

На въпрос къде са изтегли 9-те млрд. лева похарчени от правителството в края на миналата година, Борисов заяви, че както и да се смята сметката не излиза. „Това са парите, които взеха, за да компенсират чудовищно раздутата администрация. В Министерски съвет не остана незапълнена стая, даже нови правят, толкова народ съветници са събрали, а стигат до там, че излизат после да се извиняват кой организира протестите. С подобни действия не се укрепва държавата, направиха ли я по-добра? Сринаха всичко! Една година мина“, подчерта Борисов.

Екс-премиерът засегна темата за коронавируса и, че продължаваме да сме на първите места по смъртност в Европа. Той подчерта, че това обаче не е тема и цифрата, когато се представя в новините става все по-малка като шрифт, за да не се вижда от хората.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени