Connect with us

Timeline

Евгени Минчев: Не безпокойте паметника на Съветската армия! Великолепен е

Published

on

НЕ БЕЗПОКОЙТЕ ПАМЕТНИКА! Така започва поста във фейсбук страницата на светския корифей и коментатор Евгени Минчев. Продължението е не по-малко любопитно.

„Соловьи, соловьи, не тревожьте солдат, Пусть солдаты немного поспят…

Настоявам паметника на съветската армия, както и всички налични паметници да не бъдат обезспокоявани. Това е тяхната роля- с великолепието и тишината си да напомнят за събития, допринесли с нещо за нацията или дали и урок. 

Как така смело боравите с човешката памет, хорските пари и емоции, с които това е съградено? Някакви си, без три реда биография, онлайн читаци, решили да променят картата на паметта ни.

Advertisement

Жалкото е, че на вас няма никой и никога да издигне паметник, което може би като майсил драще дупетата ви.

И какви пари ще потроши държавата за този зулум, вместо да ги даде на деца, възрастни, нуждаещи се? Издигнете, моля, паметник на капачките- ще съберете много лайкове, но никога- памет.

Защото се допуска това неравновесие – едни да събират капачки пред човешката мъка, други да харчат народни пари за прищевките си.

В най-красивата руска песен, с текст написан от Алексей Фатьянов се пее – Славеи, славеи, не безспокойте войниците. Нека малко поспят.

Но къде тук славеи? Само гарван грачи, грозно, зловещо! Много е тъжно. Много сте тъжни. Дано се вслушате в гласа народен, гласът Божии.“

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени