Connect with us

Timeline

Руди Гела нападнал бизнесмен с: „Ще видиш ти Кумчо Вълчо как ще те схруска“

Published

on

От профила във Фейсбук на Соня Колтуклиева

Разговарях по телефона с Христо Аврамчев, който стана популярен днес в медиите покрай скандала с Радостин Василев заради неправилно паркиране пред жилищна сграда на ул. „Цар Калоян“ 5 в Плевен, пред която напоследък кандидат-депутатът от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ оставял луксозната си кола „Мерцедес“, въпреки табелата за гараж и въпреки оплакванията на млада майка, че трябва да пренася на ръце количката на бебето си.

Честно да ви кажа: не знам разказът на възмутения гражданин за хумореска ли е или за криминална драма?

Радостин Василев крещял срещу Христо Аврамчев: „Ще видиш ти Кумчо Вълчо как ще те схруска. Да знаеш – аз, каквото си поискам, го правя, а теб няма да те има! Затваряй си човката!“

Бизнесменът, който е бил при роднини, застинал шокиран като разбрал, че срещу него се репчи бивш министър и депутат. Помислих си, каза ми той, че е някакъв зализан и гелосан новобогаташ, понеже в този край някои хора забогатяха изведнъж от земеделие, рекох си – ще е някой от тях.

Когато дошли от службата да вдигнат с “паяка” колата на Радостин Василев, към Христо Аврамчев се приближила банда мъже: „Като мутри от 90-те“, казва той. За малко да стане ръкопашен бой.

Скандалът се разиграл пред полицаите, които просто си мълчали. Никой не възразил на заплахите на Радостин Василев към Христо Аврамчев.

Той е успял да запише с телефона си разправията.

Навярно ще бъде потулен и този случай. По същия начин, както полицията и прокуратурата в Плевен са потулили тежката катастрофа на 9 януари 2021 година, когато 36-годишният спортен адвокат Радостин Василев навлиза в насрещното движение и се удря челно в колата на 58-годишния Красимир Генов. За да затвори устата на потърпевшия, който с бързата си реакция успява да избегне фатален за себе си удар, Радостин Василев му подарява стар „Опел“ от 2006 година, а заедно с дежурния си компаньон Венцислав Петков отива на гости в дома на Красимир Генов за рождения му ден.

Христо Аврамчев е на 41 години, бивш боксьор, бизнесмен, който търгува с автомобили. Оценява колата на Радостин Василев за минимум 350 хиляди лева. Обясних му, че тази кола не е вписана от Радостин Василев в задължителните декларации в КПКОНПИ, най-напред е декларирал 150 000 лева в наличност, а после е вписал 140 000 лева плюс 39 000 евро и заплатите си като министър за половин година. Сметките да си е купил сам “мерцедеса” не излизат.

Христо Аврамчев е чул от служителите, дошли с “паяка”, че автомобилът се води собственост на “ВИП лизинг”. Това вече публично съм го съобщавала: джипът „Мерцедес 400“ е внос втора употреба; регистриран е на 20.11.2019 г.; по-късно от фирма „Кристална вода“ е продаден на фирма „Промосейл“, а тя го продава на „ВИП лизинг 2019“ на 25.01.2022 г., след което получава сегашния си регистрационен номер: СВ 5555 РВ. РВ като Радостин Василев.

Впрочем, тези от КПКОНПИ не знам защо си траят и от какво ги е шубе – по закон дори, когато се използва автомобил под наем или на друг собственик, политикът е длъжен да го декларира.

Радостин Василев, след като предаде ИТН на 13 юни 2022 година, се късаше да лае срещу бившия си благодетел Слави Трифонов, че не е подал декларация пред КПКОНПИ като партиен лидер, а той самият е укрил важни обстоятелства. Освен това, в първите си декларации от 2021 година е трябвало да заяви имуществото и паричните наличности на съпругата си Нина Петкова, с която имат официален развод от март 2022 година.

П.П. Обадиха ми се плевенчани, за да ми кажат, че в жилищната сграда на ул. „Цар Калоян“ 5 живее Тина Игнинска, за която медии твърдяха преди няколко месеца, че е имала срещи насаме с Радостин Василев в 5-звездния хотел „Дипломат“ в Луковит по време на кампанията на ИТН през 2021 година. Младата жена, която се подвизава в Плевен като манекенка, отрече връзката и заплаши да съди медиите, което не посмя да направи, разбира се.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени