Connect with us

Импийчмънт

Край с Кирчо и Кокорчо! Румен Радев започна новия си проект с Кирил Добрев, Кутев и Манолова. Плюс ченгетата…

Published

on

Президентът Румен Радев вече кове нов свой политически проект, който е изцяло ляв и изцяло про-съветски, алармират от няколко места запознати!

След пълния провал на политическия проект с П-тата на Кирил Петков и Асен Василев, който взривява нацията и държавата, обитателят на президентството Румен Радев кове новата си партия със стари червени муцуни, натирени от лидерката на БСП Корнелия Нинова, и обичайните заподозрени в лицето на оскандалените си съветници Пламен Узунов и Николай Копринков.

Фронтмени на поредната политическа формация на Радев са говорителят на двете му служебни правителства през миналата година Антон Кутев, който в края на мандата на второто остро нападна Нинова. И изключеният наскоро от червените редици Кирил Добрев. Двамата се занимават с организационната и медийната работа около бъдещата структура.

В заверата участва Вечната Амбър на всевъзможни инженерингови политически проекти, неизменно завършващи с провал, Мая Манолова, която почти в открит текст призна това пред медиите вчера, като заяви: „Имаме нужда от нов мащабен социален проект, който да защити хората в икономическа криза. Ние сме на ръба на кратер, от който ще изригне вулкан от социални проблеми.“

И допълни: „Водят се разговори, ще се включат различни организации. „Изправи се БГ. Ние идваме“ ще е част от тази платформа, но няма аз да съм лицето. Търси се широко обединение. БСП не са двигател на тези процеси.“

Шетнята в лявото пространство под задкулисната егида на Радев включва и знакови социалисти, които имат авторитет в съответните региони и са тежко скарани с Нинова. За Северозападна България и Видин най-вероятно ще отговаря бившият лидер на БСП Михаил Миков, който също напусна столетницата.

Варненският и добричкият регион ще бъдат поети от Красимир Янков, излязъл от БСП още в края на последния редовен парламент и основал своята партия „Българска прогресивна линия“. За ямболския регион се очаква да се включи дългогодишният депутат на БСП от Ямбол Атанас Мерджанов. Весела Лечева, която се скара с Нинова заради скандалите около забегналия хазартен бос с 19 обвинения Васил Божков, пък ще се заеме с великотърновския регион и Северна България.

Над трескавата дейност по сковаването на новата партия на Румен Радев бди и пряко участва в нея и вицепрезидентката от БСП Илияна Йотова, която вече не крие негативното си отношение към правителството на Просто Киро, в което вицепремиер и министър е червената лидерка Корнелия Нинова. Двете са в лоши отношения доста отдавна и дори се говори, че на първите вътрешнопартийни избори за председател на столетницата Йотова е работила за кандидатурата на Кирил Добрев, който беше конкурент на Нинова.

Заверата има и мощната подкрепа на най-свирепия враг на Нинова – президента на ПЕС Сергей Станишев, с когото от последните евроизбори у нас тя е във война. Още повече че проектът се очертава да бъде нещо като ляво-либерална формация с джедърски уклони, тъй като към нея се привличат и явни креатури на олигарха Иво Прокопиев, овладял цялата власт и всички финанси на държавата чрез прокситата си Петков и Василев, каквато е Саша Безуханова.

Не на последно място на Радевите партийни вълнения са се посветили и двама от най-скандалните му съветници. Единият от тях е разследваният за търговия с влияние Пламен Узунов, пробутвал на Радев посланически назначения чрез разследвания бизнесмен Пламен Бобоков.

Другият пък е пряко свързаният с БСП бивш кмет на с. Труд Николай Копринков, който кадрува задкулисно при червените и е вдъхновител на назначенията на социалисти в двата служебни кабинета на Радев миналата година.

В същото време американската посланичка Херо Мустафа строго е забранила на Крум Зарков да напуска БСП, за да клати партията отвътре. Бившата дясна ръка на Нинова, който след парламентарните избори през април се превърна в неин най-лют враг, а напоследък дори и в конкурент за лидерския пост, остана с пръст в устата, след като заседанието на 50-я конгрес на БСП миналата седмица отхвърли уж подадената оставка на Нинова и се оказа, че вътрешнопартийни избори за нов председател няма да има.

От „Козяк“ обаче категорично са забранили на Зарков да прави резки движения и да излиза от БСП и настояват да стои в партията и да буни напрежение. Той обаче също е пряко свързан с новия проект на Радев.

Нинова е запозната с кроежите на президенството и бившите си съпартийци и е изпаднала в доста сериозна паника. Цели структури на столетницата я напускат, както преди два дни 18 млади и образовани членове на старозагорската организация „Родина“. Червената лидерка беше във видимо лошо настроение и след междуправителственото заседание на България и Северна Македония, което не можа да скрие дори по време на общата снимка за спомен на стълбището в Дом 2 в резиденция „Бояна“.

Предстои кървава битка за останалите червени избиратели, които се разкъсват между лидерката си и бившите си другари и на този етап не е ясно кой ще бъде печелившият от разгорялата се още преди години война между Нинова, съпартийците и, а впоследствие и Румен Радев.

Източник: ПИК

Най-четени