Connect with us

Нюзрум

Татяна Дончева смълча БНТ! Разкри защо се съешават ДеБъ и ПП и застана зад… ГЕРБ

Published

on

Комбинирането на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ е изкуствено и съмнително и има за цел образуването на антируски фронт. Това коментира по БНТ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Съешаването на „Демократична България“ с „Продължаваме промяната“ ми се струва натрапчиво, изкуствено и съмнително. От една страна, съветниците на „Продължаваме промяната“ искат да ги вкарат в лявата ниша. Не ГЕРБ стана причина за разрива между БСП и ПП. Нищо от поведението на ГЕРБ не е въпрос на интрига или нещо друго.

„Продължаваме промяната“ влязоха буквално с бутонките в нишите на левицата и те и сега продължават да твърдят, че са леви, кой знае защо. Добре де, след като вие, икономистите от Харвард, дойдохте и искате да вземете лявата ниша, нас кой ще ни брани и ще отстоява нашите интереси? И ако „Продължаваме промяната“ заеме лявата ниша, какво прави „Демократична България“ – ами те са априори десни.

Значи, те са най-несъвместими по теоретични съображения. Те са съвместими само по антируски съображения. Ако са политически несъвместими, защо ги тикат едни към други – за да направят антируски фронт“, посочи Дончева.

Според нея противопоставянето на корупцията не може да е политическа ориентация, защото антикорупционните задължения трябва да бъдат изповядвани от всички – леви, десни, центристи.

„За да подредим държавата, антикорупционната мисъл и действие е задължителна за всички“, каза още тя.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени