Connect with us

Импийчмънт

Радев за втори път простна Киро и Асен в нокаут! Отговори им зловещо чак от Тирана

Published

on

„Нека темата Шенген не се ползва за лична разправа между партийни лидери. Този парламент трябва да приеме законите от Плана за възстановяване, които касаят съдебната реформа. Имаме всички шансове догодина да се присъединим към Шенген. Знам го от двете страни, които се колебаят и лично от Марк Рюте. Всичко зависи от нас и как ние ще играем на терена на дипломацията, без емоции вътре в България”. Такъв коментар направи държавният глава Румен Радев от Европейския форум в Тирана. Президентът подчерта, че се продължават усилията, но има наслоени предубеждения срещу България десетилетия и те трудно се пречупват.

На въпрос как ще отговори на думите на ПП, че той бил човекът, който е казал „Мутри вън”, а сега „вкарвал мутрите в управлението” президентът заяви само: „Лъжата разбива обществото и политическата система”.

Той отказа да коментира защо са се влошили отношенията с ПП: „Държа на принципите, да има истина в отношенията. България навън да отстоява своето достойнство”.

Радев съобщи новината, че в Брюксел е бил подписан изключително важен документ от министъра на финансите и гуверньора на БНБ с всички страни от еврогрупата.

„Президентът на еврогрупата и секретарят Валдис Домбровскис подписаха меморандум, с който България започва подготовката за сечене на евромонети”, каза Радев.

Той изтъкна, че това е признание за усилията на няколко правителства. „Това е особено признание на всички страни от еврогрупата за усилията на служебното правителство да се справи с инфлацията. То пречупи тренда, признават се усилията за макрофинансова стабилност”, изтъкна държавният глава.

Радев не даде отговор дали ще наложи вето на Изборния кодекс.

Най-четени