Connect with us

Timeline

Мария Габриел проведе ключов разговор на четири очи и се похвали в мрежата

Published

on

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел разговаря на „четири очи“ със своя египетски колега Самех Шукри в Министерството на външните работи на Египет.

По-рано днес тя пристигна, заедно с ръководената от нея делегация, в Новата административна столица на Египет, където беше направена опознавателна обиколка. Вицепремиерът и външен министър беше посрещната от дипломат номер едно на Египет Самех Шукри. След това тя се срещна с министър-председателя на Египет Мустафа Мадбули.

„Арабска Република Египет е ключов партньор на Република България в района на Близкия изток и Северна Африка.

Благодаря на министър-председателя на Арабска Република Египет Мустафа Мадбули за конструктивната среща и споделена визия за бъдещо сътрудничество.

България високо цени отношенията с Египет – държава, с която поддържаме най-дългогодишно партньорство в района на Близкия изток и Африка. Изразихме готовност да задълбочим сътрудничеството в сфери като икономиката, новите технологии и комуникациите, енергетиката, зеления водород, отбраната, търговията, земеделието, иновациите.

Във фокуса на дискусията бяха и актуални геополитически теми, сред които ситуацията в Близкия изток, войната в Украйна и сигурността в Черноморския регион.

Благодаря за готовността за провеждане на редовен диалог на високо равнище“, заяви министърът в социалната мрежа.

Най-четени