Connect with us

Импийчмънт

Гръм в рая! Резиденция „Бояна“ протече, скапа прането на Радев и Деси

Published

on

Румен Радев и съпругата му Десислава имат присъщ за най-обикновените семейства проблем в луксозната правителствена резиденция „Бояна“. Покривът им наскоро е протекъл в пералното помещение, което президентът и жена му ползват.

Течът бил наистина сериозен и се наложил спешен цялостен ремонт. За целта била пусната обществена поръчка, за която кандидатствали 3 фирми. Въпреки че две от тях дали по-ниски ценови оферти, била избрана тази с най-скъпата. Ремонтът на пералното в резиденция „Бояна“ е коствал солидните 94 995 лева и 78 стотинки. Отнел е приблизително два месеца, а буквално преди дни майсторите приключили с обекта.

За близо 100 бона са били демонтирани старите покривни ламарини, направена е нова замазка и е изкърпена старата, монтирана е двупластова изолация и е осъществена ревизия на улуците. Обитателите на денонощно охраняваната от НСО държавна резиденция вече ще могат да перат спалното си бельо и дрехите си, без да бъдат възпрепятствани.

Тук се ширят Румен и Деси на 400 квадрата

Последният основен ремонт в резиденцията е правен през 2017 г. на обща стойност 6 555 748,17 лв., включващ извършване на строително-ремонтни работи на някои помещения, както и въвеждане на енергоефективни мерки. От януари същата година Румен Радев и жена му живеят без прекъсване във вилата, простираща се на 400 квадратни метра, но ползват екстрите в целия комплекс, сред които ресторанти, сауни, басейни, професионална кухня, перално и какво ли още не, пише „Ретро“.

Мебелите в къщата на Радеви са изработени от скъпо дърво и черна кожа. По стените им висят някои от най-впечатляващите картини на изтъкнати наши художници. Завесите са тежки и се спускат до земята, а за моментите на уединение на тяхно разположение са камина и впечатляващ с размерите си роял. Първата дама твърди, че не разчита на помощта на прислуга, но чиновници от „Дондуков“ 2 се чудят как тогава успява да чисти и поддържа ред в над 400 квадрата.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени