Connect with us

Гербери

Мария Габриел с големи новини за министрите, проговори и за шпионския скандал в службите

Published

on

“Анализът на всички министерства е полуготов. Предстои още веднъж да проведем разговор с министрите по отношение на част от мерките и заедно да решим какви са следващите цели“. Това каза вицепремиерът Мария Габриел по повод на анализа, който тя и премиерът Николай Денков правят на работата на министерствата преди ротацията през март, предава „Стандарт“. В зависимост от оценките, които поставят на министрите, ще стане ясно кои от тях остават и кои си отиват.

“Не трябва да забравяме, че управленската програма е до края на 2024 г. и имаме много ясна цел – да дадем устойчивост и стабилност на България. Това означава заедно с министрите да продължим задачите, които вече са започнали. Така че за мен е важно разговорите в този момент да продължат в много конструктивен и положителен дух. За всички нас споделената отговорност е да продължим работата, която започнахме”, подчерта Мария Габриел.

По повод шпионския скандал в службите бъдещият премиер заяви: Нееднократно сме заявявали още в самото началото на това правителство колко важна ни е тази тема. България стъпка по стъпка трябва да си отстоява правото да бъде суверенна държава, която е достоен член на ЕС и НАТО.

Вицепремиерът подчерта, че „има синхрон между парламентарните групи, които подкрепят правителството“: „За всички нас е споделена отговорност добрата работа, която свършихме за България, да продължи.“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени