Connect with us

Fake Harvard

Посочиха вратата на поредния шарлатанин на Киро, станал известен заради „Господари на ефира“

Published

on

Общинската избирателна комисия (ОИК) във Варна прекрати предсрочно пълномощията на Цветнен Цветков, издигнат от коалицията „Продължаваме промяната-Демокртична България“ (ПП-ДБ) като кмет на единия от двата най-големи района в морския град – „Одесос“. Решението бе взето в петък вечерта.

Преди дни срещу Цветков, заедно с кмета на „Приморски“ Николай Желязков и общинския кмет Благомир Коцев (двамата също са от ПП-ДБ), започнаха проверки имат ли участия във фирми след встъпването си (трябва да излязат в едномесечен срок).

Интересен детайл е, че срещу кмета на район „Приморски“ също има жалба за прекратяване на мандата му. Той също не е излязъл от управлението на фирма. 

Специално за Цветков в града от седмици се говори, че е сгафил по казуса и новите избори в централния район „Одесос“ са почти сигурни

ОИК констатира, че по партидата на ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“ не са подавани заявление от 2010 г. А и: „В едномесечен срок, считано от деня на полагане на клетва Цветнен Димитров Цветков не е предприел действия пред ТД на НОИ във връзка с изискване на процедурата пред Търговски регистър за бъдещо заличаване на ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“ с ЕИК 040039484. Такива действия не са предприети и до 29.01.2024 г. (деня на започване на проверката в ОИК – б.а.).

В получено на 01.02.2024 г. възражение от същия отново липсва заявление за предприети такива действия. В законовия едномесечен срок в Търговски регистър не е подавано заявление за заличаване на разглежданото ЕТ. В едномесечен срок, считано от деня на полагане на клетва Цветнен Димитров Цветков не е предприел действия по писмено уведомяване на председателя на Общински съвет Варна и ОИК Варна за заличаване на ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“ в Търговски регистър.

Такива действия не са предприети и към момента на взимане на настоящото решение. В този смисъл Цветнен Димитров Цветков е нарушил и изискването на чл.41 ал.3 ЗМСМА“.

Цветнен Цветков, който е доцент в Икономически университет – Варна, стана широко известен в качеството си на бизнесмен през 2010 г. – заради репортаж на „Господари на ефира“, разказващ за неплатени към служителите заплати.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени