Connect with us

Гербери

Сачева от ГЕРБ проговори за договорката и сяда ли тя в министерско кресло

Published

on

Вярвам, че всички сценарии са разработени и няма да има опасност за председателя на Народното събрание. Това заяви Деница Сачева тази сутрин в ефира на bTV.

„Няма такива коментари, че не трябва да има международни визити, а че не трябва да има безсмислени международни визити, които не носят полза на държавата. В случая това е знак на солидарност. Визита, която трябва да бъде направена на място. Онлайн срещите в този момент не могат да бъдат истинска проява на солидарност“, допълни Сачева.

„Когато говорим за ротацията, смятаме, че трябва да бъдат преосмислени всички действия на правителството. По наша оценка редица сектори, в които основно се произвеждат скандали и назначения, не се виждат реални действия, коментира тя ротацията.

„Колегите от „Продължаваме Промяната“ от самото начало се опитват да наложат един диктат със своите 36 депутата, обяснявайки как единствено те могат да управляват. Ние сме държали да има конкретни политики, не сме искали на всяка цена службогонство. И ако обещанията не се изпълняват, трябва да бъдат понесени съответните отговорности“, посочи тя.

„Относно Мария Габриел – не става въпрос какво иска ГЕРБ, а това, което беше договорено. Ротацията се случва при Мария Габриел, а г-н Денков става вицепремиер и министър на образованието. Такава е договорка, която е направена в самото начало. Не виждам причина да се предоговаря. Основополагаща е и в частта външни работи.

За пореден път излиза, че колегите от ПП извиват ръце и вместо да говорят с нас за политики, използват общественото време и внимание“, уточни тя.

„До момента всички политики, с които Продължаваме промяната твърдят, че изпълняват своите ангажименти към гражданите, се случват благодарение основно на гласовете на ГЕРБ – СДС, отчасти и на ДПС. Крайно време е тази липса на отговорност и непрекъснат акцент върху политическия маркетинг, да бъде ясно заявена и всяка страна да поеме отговорност. Ние отказваме да бъдем боксова круша! Не можем да носим повече политическа отговорност за това, което се случва по този начин“, заяви Сачева.

„Аз лично никога не съм имала амбиции да се връщам там, където вече съм била, да ставам министър. Но имам амбиции работата в парламента да се върши, както трябва. Като председател на комисията по труда и социалната политика, се чувствам неудобно, че почти нямаме законопроекти, за да си вършим работата, както трябва“, обясни тя.

Време е за политика, време е за реално поемане на политическа отговорност, а не само приказки за това кой какво прави. Не искаме да има непрекъснато противоборство и разговори за това кой къде да бъде назначен и на кого каква работа да се намери. Очевидно, че все още виждаме по различен начин управлението“, каза още Сачева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени