Connect with us

Парламент

„Възраждане“ официално изгони предателите, те решиха да останат в НС

Published

on

„Възраждане“ официално изгони трима депутати от парламентарната си група – организационният секретар на партията Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов.

Решението им е представено на ръководството на Народното събрание и бе изчетено от заместник-председателката на НС Росица Кирова.

Тримата изгонени са вече независими депутати, предава „Лупа“.

Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов бяха изхвърлени от парламентарната група на “Възраждане”, тъй като, по думите на лидера й – Костадин Костадинов – предателството не се прощава. Причината – предложението им за четиримата общински съветници в столицата, които вчера подкрепиха Цветомир Петров от ПП-ДБ и „Спаси София“ за временен председател на Столичния общински съвет.

Костадинов поясни, че след като четиримата общински съветници от “Възраждане” избрали финансовите стимули пред честта и каузата на партията, той и съпартийците му получили множество съобщения и искания за реакция. Вчера се провело заседание на Софийската организация на “Възраждане”, на което се взело решение да се поиска политическата отговорност от народните представители, номинирали въпросните членове в общинската листа на партията.

Костадинов е поискал Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев сами да си подадат оставките, но след като те отказали, парламентарната група взела решение те да бъдат изключени. Сега остава представителите на “Възраждане” в Столична община да работят двойно и тройно повече от обичайното, подчерта Костадин Костадинов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени