Connect with us

Нюзрум

Отиваме ли на избори 2 в 1? Красиви социоложки разтълкуваха напрежението в „сглобката“

Published

on

Напрежението в „сглобката“ на властта расте. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за избори 2 в 1, ако МВнР не бъде оглавено от техен кадър. За предстоящата ротация говориха в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS регионалният директор на агенция „Кантар“ Марчела Абрашева и социологът от „Тренд“ Евелина Славкова.

Абрашева заяви, че в политически план не се случва нищо ново. По думите ѝ всяка една от страните в управляващата некоалиция се опитва да получи по-добри условия след ротацията.

Славкова е на мнение, че нито една от управляващите политическите сили няма интерес да отиде на избори. Според нея, евентуалната появя на нови политически проекти като „Трети март”, свързван с президента Румен Радев, би била притеснителна за властта. Социологът смята, че е трудно да се направи друга политическа коалиция, освен настоящата. Славкова подчерта, че доверието в ПП-ДБ е спаднало. Тя е на мнение, че няма да има избори 2 в 1 през следващите 18 месеца.

Марчела Абрашева смята, че е било очаквано да има спор за министерските постове. Тя е скептична към новите политически проекти. регионалният директор на агенция „Кантар“ допълни, че въпреки това няма промяна в електоралната картина.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени