Connect with us

Нюзрум

Драма във „Възраждане“! Николай Дренчев не знае от партията ли е изключен или от парламентарната група

Published

on

Депутатът Николай Дренчев е защитил действията на отцепниците от „Възраждане“ в Столичния общински съвет. Той и двамата му колеги, изгонени от „Възраждане“, не знаят дали са изключени от партията или от парламентарната група. Това разказа пред медиите един от тях – Николай Дренчев, който е и организационен секретар на партията.

Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Русчев бяха изгонени от Костадин Костадинов рано тази сутрин, тъй като те са предложили за листите си в София имената на четиримата общински съветници, които вчера се отцепиха от групата си и подкрепиха кандидата на ПП-ДБ-СС за шеф на СОС Цветомир Петров.

„Аз самият не знам от къде точно съм изключен – дали само от парламентарната група, или и от партията. Разбира се, начинът, по който вчера бяха изключени общинските съветници, е нелеп. Излезе Деян Николов и каза „Те са изключени от „Възраждане“. За да бъде изключен който и да е член, е изключително от правомощият 

Дренчев обясни, че според устава на партията местните организации имат окончателното мнение при взимането на решения. Имало е конфликт между Деян Николов и двама от членовете партията в София заради действията на общинските съветници.

Дренчев описа дългия път на изгонените в партията, както и заслугите им.

„Бил съм организационен секретар на „Възраждане“, когато не е имало никакви пари и субсидия, напротив – били сме преследвани с искане за забрана от господин Гешев, когато беше в разгара на силите си“, разказа Дренчев. Той бе кандидата за кмет на София от „Възраждане“ през 2019 г. и е депутат от партията от първото ѝ влизане в парламента през 2021 г. Организационен секретар е от основаването на партията през 2014 г.

Алексанъдр Арангелов също е сред учредителите на партията, както и че е създал от нулата софийската организация на партията. През последните десет месеца той е работил за София – област. Дренчев разказа, че именно от там са дошли 10% от всички общински съветници на „Възраждане“. „Възраждане има общи 200 общински съветници, 20 от тях са в резултат от работата на Александър Арангелов“, каза Дренчев.

На въпрос дали се чувстват пожертвани той отговори: „Ние сме големи мъже и нашите чувства нямат особено значение. Има значение името ни, което не е редно да бъде охулвано по един такъв нелеп и изключително прибързан начин. Моята вина може би е основно в това, че защитих действията на общинските ни съветници, като казах, че те не са направили нещо по-различно от това, което се е случвало на много места в страната включително и във Варна, където сме подкрепили председател от ПП-ДБ. Няма как на едно място това да е укоримо, а на друго – не“, предава „24 часа“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени