Connect with us

Гербери

Бойко Борисов с нов вариант за ротацията: Това е голяма отстъпка на ГЕРБ

Published

on

„Имахме уютен разговор с Кирил Петков“, това разкри в кулоарите на Народното събрание (НС) лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде Блиц.

„Готов съм да отстъпя от много неща“, каза лидерът на ГЕРБ по повод предстоящата ротация.

Борисов коментира, че вчера е имал среща с премиера Николай Денков, на която в последствие са дошли и Кирил Петков и Делян Пеевски. На нея са обсъдени протестите на земеделците, както и енергетиката и как да се запазят Марици-те и мините.

„Трябва да вървим напред, защото светът е във война, а има още много неща да се свършат“, поясни председателят на ГЕРБ.

„Имам толкова участия на Мюнхенската конференция. Сега ще отиде Мария Габриел и аз не виждам смисъл да се дублират с асистенти подобни срещи.

С нов вариант за изход от ситуацията със спора за външния министър излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това, което се разбрахме преди 9 месеца е на ротацията да се разменят – Мария Габриел да е премиер, а Денков министър на образованието. В този кабинет имаме само 1 министерство – МВнР.

Ако не искат тя да остане, ще излъчим друг външен министър в министерството, в което сме се разбрали с тях“, заяви бившият премиер.

И дори изрази готовност да се откаже от предварителната договорка за анализ на областните управители и смяната им – в момента ГЕРБ имат само 9 и няколко заместници.

„Готов съм да отстъпя много неща. Това е голяма отстъпка на ГЕРБ. Като правихме областните управители се разбрахме, че ще се мисли. Но ако това ще създаде напрежение в управлението, няма да го правим“, обясни той.

„Няма пакет около ротацията. В неделя изкарахме 5-6 часа. Не разбирам ситуацията, че ще се счупи правителството и ще се ходи на избори“, смята Борисов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени