Connect with us

Нюзрум

Съдбовни минути за Иван Таков! Нинова решава да му резне ли главата

Published

on

Подкрепата за председателя на СОС Цветомир Петков от страна на Иван Таков и още двама-трима червени общински съветници ще му коства поста лидер на БСП-София. Днес Изпълнителното бюро на партията решава каква да е съдбата на Таков, но най-вероятно Нинова „ще му резне главата”, както довериха пред Lupa.bg от „Позитано” 20.

Официалното решение на БСП беше партията да не влиза в коалиция с ГЕРБ, но на практика изборът на Цветомир Петков вкара червените в сглобка с хората на Борисов и тези от ПП-ДБ и „Спаси София“.

Парадоксалното е, че БСП в СОС, заедно с ГЕРБ на практика превзеха столицата, защото изтъргуваха подкрепата за Цветков срещу най-апетитните комисии в Столична община.

Бившият общинар Георги Кадиев също иронизира ПП-ДБ-СС за нелепото политическо поведение:

„ПП-ДБ-СС са пълни аматьори и си заслужават съдбата.

Първо издигнаха за председател на СОС човек от своите, който е под контрола на ГЕРБ и те го знаеха. После позволиха от 14 комисии да получат само 1, и то по международните въпроси (каквито Столична община няма).

Сега съдът ще им събори и кмета. Моделът „Фандъкова“ няма да мръдне. Аматьори“.

Въпреки този пробив на БСП в СОС обаче ръководството на социалистите не искало да приеме това за победа, а гледало на събитията като на предателство и отстъпление от страна на Иван Таков и сие.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени