Connect with us

Нюзрум

Фермери блокираха пътя и за ГКПП „Маказа“: Министър Вътев, искаме вашата оставка

Published

on

Фермери блокираха пътя за ГКПП „Маказа“ в района на кръстовището за пункта и Момчилград, познато сред местните като спирка Джебел. Те настояват за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Действията им бяха подкрепени от колеги от Смолян и Карлово, предава „24 часа“.

„Ние всички земеделски производители вече сме заедно и няма да ни разделят. Това трябва да стане ясно на нашите управляващи. На 13-ти сме в София. Ще стигнем и до Европа“, каза пред присъстващите председателят на Асоциация „Обединени животновъди“ Бойко Синапов.

По думите му, сегашният министър и екипа му не могат да извършат нужните промени. Според Синапов от асоциацията, която представлява, са дали над 40 предложения за Стратегическия план до 2027 г. в сектора, като по нито едно няма развитие.

Искаме Закон за защита на българския производител. Искаме да защитим българското земеделие, животновъдство, зеленчукопроизводство, за това министър Вътев, искаме вашата оставка. Така се обърнаха към земеделския министър протестиращите, предава БТА.  

Освен блокадата, протестиращите изсипаха самосвал с тор върху главния път, запалиха бала със слама и изляха цистерна с мляко. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени