Connect with us

Нюзрум

Стефан Янев подкара ПП-тата: Отвличат вниманието със скандали! Къде им е отчета?

Published

on

Завършва 9-месечен период на съществуването на едно правителство и предстои смяната му с ново, което за по-лесно го наричат ротация. Този 9-месечен период от управление на държавата трябва да има отчет. Мнозинството да опишат какво са направили. Този разговор го няма. Трябва да изнесат анализа пред обществото. Това каза бившият служебен премиер Стефан Янев по Би Ти Ви.

Управляващите в момента отвличат вниманието със скандали, коментира той. „Дори да няма, се създават, за да може дневният ред да е насочен там. Вместо отчет, се минава в един разговор за персоналните назначения -кой къде ще се устрои“, каза Стефан Янев. 

„Не е важно, че външният министър много пътува, той представлява външната политика на България на редица форуми и е длъжен да представя по добър начин, да каже ясно каква е необходимостта, да бъде защитен българският интерес“, допълни още той.

Според него  България се държи като кандидат-член на ЕС. И много често се забравя, че ние всъщност участваме в разработването на регламентите, които ЕС налага. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени