Connect with us

Timeline

Тошко хукна при Слави да го убеждава за МОЧА, мисли за арест разтрепериха лидера

Published

on

Лидерът на ИТН Слави Трифонов и председателят на групата в парламента Тошко Йорданов решиха да обсъдят актуалните политически теми във Фейсбук. Поводът – демонтажът на Паметника на Съветската армия и последвалия бойкот в Народното събрание от групата на ИТН, Възраждане и БСП.
„Аз лично съм за това на място да има паметник на хан Аспарух, но защо го правят сега и го режат по този отвратителен начин този паметник“, заяви Слави Трифонов.

По думите му София е единствената европейска столица, която няма патемтник на създателя на държавата и е хубаво да има такъв.На свой ред Тошко Йорданов се отчете пред лидера си какво се е случило на председателския съвет: „БСП и „Възраждане“ казаха, че по тяхна информация нямат нуждата документация да разпарчатосат паметника. Грозно е. Ако паметникът се реставрира, може да не го правят на парчета“.

Според Йорданов трябва да се проведе референдум не само за промените в Коституцията но и за демонтажа на МОЧА. Той поясни, че няма представа какво ще бъде заседанието утре, но се закани че другата седмица, когато се вкарва за разглеждане Коституцията  отново да попречат на редовно провеждане на заседание.

Слави Трифонов пък се притесни дали няма да бъдат арестувани.

„Да не сме военна хунта. Няма как полицаи да влизат в НС. Имат мнозинство за тои отвратителен бюджет. Но нямат моралното право за Конституцията. Ние имаме 11 депутата, които могат да спрат работата на НС. Защо да не е правилно“, попита Тошко Йорданов, като направи препратка с окупацията на Софийския университет: „А правилно ли беше преди години с теб да окупираме СУ?“, запита отново Йорданов. Лидерът му отговори утвърдително, а Йорданов заключи, че и сега е същото.

Най-четени