Connect with us

Парламент

Напрежение в НС след окупацията: Желязков показа вратата на депутатите

Published

on

По неочакван начин завърши напрежението, което се разигра по-рано днес в Народното събрание (НС), пише БЛИЦ. Припомняме, че депутати от „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“ (ИТН) окупираха трибуната.

Това провокира председателят на парламента Росен Желязков да попита: „Някой ще обясни ли това какво е – хепънинг, пърформънс или хор, който ще изпее нещо“.

Заради създалото се напрежение той даде почивка и поясни, че ще бъде свикан председателски съвет. Това се случи малко след 09:30 часа.

Близо три часа след това народните представители се върнаха в зала. Какво е било дискутирано по време на председателския съвет така и не стана ясно.

При завръщането на депутатите в зала представителите на трите партии – „Възраждане“, БСП и ИТН отново застанаха на трибуната, а Желязков обяви: „Уважаеми колеги, след проведени разисквания в рамките на председателския съвет се установи, че не може да възстанови нормалната работа и реда в залата.

Поради това прекратявам заседанието.

Следващото заседание е както е по правилник – утре (бел. авт. петък) от 9 часа“.

След думите му в залата избухнаха силни възгласи, но все пак Желязков удари звънеца и сложи край на днешния парламентарен ден.

Най-четени