Connect with us

Fake Harvard

Кирил Петков дойде на протеста! 16 души от НСО го пазят от народната „обич“, хората крещят: Оставка! Крадец! Американски слуга!

Published

on

Кирил Петков пристигна на протеста на “Възраждане”. Той излезе на трибуната заедно с лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов. ПРемирерът е охраняват от шестима служители на НСО на самата трибуна, под нея има още 10, а отделно над 100 полицаи са му анправили кордон, който го отделя от протестиращите-

Нека да се уважаваме. Това е начинът, трябва да се уважаваме, ако искаме България и институциите  да вървят напред. Нека да му дадем думата, обяви Костадинов от трибуната. И подчерта, че за първи път премиер идва лично на протест.

Българите сме 6,5 млн. и трябва да започнем да си говорим. Стига сме се делили и сме говорили с езика на омразата, призова Петков.

Протестиращите го посрещнаха с викове ”Оставка”, „Махай се в Канада“, „Предател“, „Американски слуга“, „Къде са ни парите, крадец“. По-ортодоксални присъстващи дори призоваха към линч, но бяха озаптени от униформените.

Кажете кога друг път сте имали министър-председател на протеста. Знаете ли защо съм тук? Трябва да си говорим. Аз съм бил на много протести. Формата на протест е важно нещо и аз я приветствам. Единият вариант беше да гледам през прозореца. Аз съм тук да чуя вашите аргументи, каза той. Петков обяви, че иска да покаже, че правителството не го е страх да говори с хората. Но сертификата е въведен, за да може здравната система да удържи на натиска от много болни. Той настоя още, че здравната система е в лошо състояние, защото държавата е крадена през последните 13 г. 

Както виждате, когато се борим за това, което искаме, ще го постигнем. Аз привествам, че министър-председателят дойде при нас. Трябва да сложим край на това разделение, каза Костадинов. Той каза, че протестиращите трябвало да направят така, че да управлява “Възраждане” и обяви, че тогава те също щели да имат своите грешки, но щели да се вслушват с хората.

Костадинов още веднъж обаче настоя, че той и партията му не са заплаха за националната сигурност, а тези, които управляват.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени