Connect with us

Нюзрум

Русия извърши втори преврат нощес, този път в… България! „РИА Новости“: Кирил Петков вече не е премиер

Published

on

Бойко Борисов не е премиер на България, но този факт изглежда е убегнал на най-голямата руска агенция „РИА Новости“.

В една от най-авторитетните информационни агенция в света не знаят за съществуването на Просто Киро и снощи счетоха за важно да отразят острата реакция на министър-председателя на България Бойко Борисов, последвала решението на Путин да признае независимостта на Донецк и Луганск.

„Признаването на самообявилите се сепаратистки области Донецк и Луганск е грубо нарушение на териториалната цялост на Украйна. Този акт е нарушение на международния правов ред и международната общност не може да остане безучастна. За съжаление, този акт може да бъде повод за нов военен конфликт.

България трябва да се присъедини незабавно и категорично към реакцията на съюзниците ни от ЕС. Сега Европа трябва да говори в един глас“, написа лидерът на ГЕРБ в своя профил във Фейсбук.

Реакцията му мигом се появи в „РИА Новости“ и до сутринта Борисов все още беше действащият министър-председател на България.

Чак в 06.48 ч. руснаците се усетиха, че не авторитетът Борисов, а някакъв Просто Киро всъщност е действащият премиер и коригираха дописката си, пише ПИК

Най-четени