Connect with us

Лайф или жизнь

Ето я годеница на крипто-фараона Тренчев! Мис България Ваня Пенева – разгонена и разголена

Published

on

Носителката на титлата „Мис България“ за 2011 година Ваня Пенева също се оказа въвлечена в мащабната схема за пране на пари и финансови измами на пирамидата Nexo. Знойната блондинка е годеница на управляващия съдружник в компанията Антони Тренчев. Двамата имат дъщеря на име Никол, родена през март 2021 г., съобщи „Уикенд“.

Според запознати Ваня Пенева също ще бъде привлечена като обвиняема, но не по аферата Nexo, а по наказателно производство за пране на пари. Твърди се, че през последната година и половина носителката на короната е придобила имоти по целия свят на обща стойност над 150 милиона евро.

Имотите са били купувани на името на офшорни компании, упълномощили за сделките Ваня Пенева, като веднага след придобиването им, са следвали нови прехвърляния на други офшорни дружества с цел замитане на следи.

Твърди се, че по гореописаната схема годеникът на Ваня Пенева – Антони Тренчев, е придобил къща в сърцето на Френската ривиера – в Кан, на стойност около 14 милиона евро, както и апартамент от 240 кв. м. в Париж с гледка към Триумфалната арка.

Ваня Пенева е била за кратко собственик и на престижен апартамент в Дубай, както и на къща на Бахамите. Според запознати,  тя е била първоначален собственик и на апартамент за 10 милиона паунда в Лондон, който впоследствие преминал във владение на основния акционер в Nexo Коста Кънчев. За него пък се твърди, че притежава имоти на обща стойност около 70 милиона евро в няколко европейски градове, сред които Барселона, Виена и Женева. Кънчев притежава и просторна вила в Дубай.

Според информация на „Уикенд“, написана във вестника още преди 3 месеца и официално потвърдена от разследващите, в началото на миналата година Коста Кънмев и Антони Тренчев са си купили няколко имота в Обединените арабски емирства, за да придобият паспорти по подобие на Васил Божков.

Сред покупките на Кънчев и Тренчев са 2 апартамента с обща квадратура от над 50 кв. м. в частния жилищен комплекс „Адрес Вю“, както и две къщи на изкуствения остров Палм Джумейра.

Сред тузарските придобивки на Антони Тренчев и Коста Кънчев е яхта за $ 20 милиона, която е закотвена на Френската Ривиера.

Най-четени