Connect with us

Fake Harvard

Денков се поти пред журналистите: Не виждам причина за конституционна криза

Published

on

Не виждам причина за конституционна криза. Това, което предстои, е да се връчи трети мандат и след като бъде върнат, ще се пристъпи към изпълнение на новите разпоредби на Конституцията. Това заяви акад. Николай Денков след като върна втория проучвателен мандат на президента Румен Радев, предаде Блиц. 

Той каза, че не може да коментира може ли да се стигне до политическо служебно правителство. 

„Не ви ли притеснява, че в институции, които трябва да бъдат независими политически, има само политически лица и то от един спектър. Не искахме да стигнем до там, където уж независими регулатори, се оказаха оцветени политически“, сподели още той. 

„Това, за което мога да отговарям, е това което направихме през тези 10 месеца. Всички сте видели, това е отговорността, за която мога да говоря.

„Венецианската комисия каза, че това е най-добрият вариант. Нека да разберем, че дали има или няма виновни не е въпроса. Въпросът е да следваме конституционните стъпки, за да се проведат избори. Аз съм абсолютно убеден, че е добре изборите да бъдат 2 в 1. Разбира се, зависи от процедурата, мандатоносителя и от хората, които би трябвало да поемат длъжността на служебен премиер“, допълни той. 

Акад. Денков припомни, че целта на тези конституционни промени не е да се използват за един мандат и правителство.

„Нормално е да има трудности. Ако бъдат отменени промените от конституционния съд, нека видим с какви основания. Не е нашата работа дали да харесаме или не служебното правителство. Каквото и да назначи, с това ще работим“, заключи той.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени