Connect with us

Timeline

Велева: Киро, Асен, Христо и Наско се сгромолясаха вкупом като куха картонена кула

Published

on

ПП-ДБ тепърва ще разбират какво загубиха днес. Пътят надолу ще бъде бърз, стремителен и болезнен.

Киро, Асен, Христо и Наско се сгромолясаха вкупом като куха картонена кула.

Загубиха всичко в неистовия стремеж да имат всичко.

Днес, утре и завинаги.

Чака ги политическа самота до самия им залез.

Дошли с обещанието, че ще прочистят държавата от политическия клиентелизъм, те всъщност я заразиха с безкрупулна арогантност, политическа нефелност и отчайваща некомпетентност.

Когато си лаком и нямаш преценка докъде може да напъхаш лъжицата в устатата си, се задавяш. Публично! За смях, съжаление и отвращение…

Българският парламент не помни по-отблъскващо поведение от това на Атанас Атанасов, човекът на Костов.

Без лице, без морал, без човешко достойнство. Без срам и свян.

Низост до дъно!

Обидно и жалко да го гледаш. А така му се искаше на Наско да стане председател на парламента! С 5-те си процента обществен рейтинг…

Киро и Асен истински не вдяват какво им си случи днес. Те живеят в своя кристален свят. И там ще си останат.

Но най-подло го игра Христо. Мълча си… като потомствен комунист.

А той е в дъното на всичко – на рекета за овладяване на службите, на опитите за слагане на свой личен прокурор, на натиска за режисиране на съдебната система, на похода за подчиняване на регулаторите.

Христо плашеше с вкарване в „Магнитски“ и обещаваше изкарване от „Магнитски“. Злоупотребяваше с бъдещето на деца на противници и живота на чужди семейства. Беше си наумил, че чрез своя главен прокурор ще може да арестува – даже Киро и Асен! Истински политически злодей, чието истинско лице публиката все още не познава! През цялото време на преговорите дебеецът ръчкаше и поставяше нови и нови условия, докато накрая с МВР просто преигра.

Българската история не помни такива политически терминатори, които в алчността си взривиха и правителството, и себе си. Съвременни нероновци, политически развратници, които газят всичко пред себе си, за да се докопат до власт и пари. С рекет, заплахи, обиди… Национални предатели, които не се свенят да залагат на политическа рулетка дори името на България.

Радев ги пося, а Борисов твърде дълго ги търпя.

Но и на това му дойде краят.

(Апропо!  Вместо да връщат днес мандат, ППДБ можеха да имат: председател на парламента, правителство с вицепремиер и над половината свои министри, подписано споразумение с хоризонт за реформи в службите и в съдебната система. Всичко това се срути в мига, когато поискаха повече, отколкото можеха да понесат. Ото фон Бисмарк е казал, че политиката е изкуство на възможното, но ПП-ДБ не са прочели този урок, защото за тях политиката е хазартен бизнес – или всичко-или нищо. Но и тук се провалиха, защото Хенри Форд учи: „Бизнес, който не носи нищо, освен пари е слаб бизнес!”) 

Автор: Валерия Велева

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени