Connect with us

Импийчмънт

Президентът Радев след новината, която разплака България: Вярвам, че ще бъде пример за бъдещите поколения

Published

on

Държавният глава Румен Радев изразява съболезнования на семейството, близките и колегите на обичания български писател и уважаван член-кореспондент на Българската академия на науките Алек Попов, съобщиха от прессекретариата на президентството.

В съболезнователното си писмо президентът откроява забележителния талант и оригиналността в творчеството на Алек Попов, получило висока оценка и постоянно читателско внимание от публиката. „През призмата на своя задълбочен интерес към езика ни и заобикалящата ни действителност той успяваше да улови и предаде нюансите на българската народопсихология, умело анализирайки времето, в което всички живеем“, посочва Румен Радев. 

„Алек Попов остана изцяло отдаден на каузата да отстоява висотата и значението на българската словесност и култура“, заявява президентът като отбелязва уважението на обществото, творческите и академичните среди към писателя, както и престижните литературни награди и отличия, с които е почетен неговият принос към съвременната българска литература. „Вярвам, че идеалите на Алек Попов, заложени в творчеството му, ще бъдат светъл пример за бъдещите поколения“, подчертава още в държавният глава.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени