Connect with us

Нюзрум

Политолог заплете нова интрига след думи на Нинова: Чухте ли я? Подаде ръка на ПП

Published

on

В тази политическа игра аз наистина не намирам симетрия. Това не е тенис мач, поне не това е здравата логика.

Това, което ние като наблюдатели и българските граждани виждаме, е все по-голямо заплитане на ситуацията. В момента ситуацията е доведена до такъв абсурд, че едва ли не очакването е нещо да се спусне отнякъде, за да се оправи тази каша, която става все по-завързана.

През последната седмица политическа логика няма. Това заяви пред Нова телевизия социологът Елена Дариева. 

На декларативно ниво и двете формации казват, че търсят форма на разбирателство, за да продължат, но действията им не показват нищо подобно. Това вече напуска логиката на разумното. Това отблъсква хората.

В последното изследване, което имаме, виждаме как все по-малък е дела на хората, които искат  да участват в политиката и имат интерес към това, което се случва в политиката, коментира тя.

Стига да има политическо желание да се направи нещо, процедури достатъчно има, има възможности по Конституция. Но това, което политиците трябва да ни отговорят е, първо да кажат събират се да управляват сега или поемат в различни посоки.

Вчера слушах интервю на Корнелия Нинова, в което тя всъщност подаде ръка на ПП. Така че вече се появяват други опции, които могат да бъдат мислени, коментира още тя.

И Андреева и Дариева бяха на мнение, че острият политически език мотивира твърдите ядра на партиите.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени