Connect with us

Парламент

Росен Желязков изправи косите на депутатите с няколко думи, никой не очакваше да каже точно това

Published

on

Смут в парламента. Така може да се опише случващото се днес в Народното събрание (НС), пише Блиц.

Медията припомня, че днес се очаква да е решаващ ден от към това ще се гласува ли и кога изборът на Мария Габриел за премиер. По-рано днес министър-председателят в оставка Николай Денков заяви от Брюксел, че ще е грешка, ако се гласува подобно нещо.

От парламента пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи доста колоритен коментар за това дали преговорите с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) продължават.

На фона на всичко това председателят на НС Росен Желязков напрегна пленарната зала с думи.

„Уважаеми колеги, ще предложа на вашето внимание…“ – с тази реплика, прекъсната от многозначителна пауза, Росен Желязков напрегна силно депутатите точно в 10 часа.

Право да предлага извънредни точки в програмата за деня има председателят на парламента. Затова в мига, в който Желязков каза: „Уважаеми колеги, ще предложа на вашето внимание…“, депутатите замръзнаха по местата си в очакване.

С типичното си чувство за хумор обаче Желязков обяви едночасова почивка да старта на парламентарния контрол. А пленарната зала вкупом въздъхна с облекчение и избухна в смях. Секунди след това залата остана почти празна.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени