Connect with us

Нюзрум

Просветният министър с извънреден ход! Издаде указ за голяма промяна по родните училища, касаеща родителите

Published

on

Министърът на образованието Галин Цоков издаде указание за регионалните училищни директори, благодарение на което родителите на учениците ще имат по-обстоен поглед към учебния процес.

Той разпореди да бъдат премахнати всички табели и надписи, забраняващи достъпа на родителите до училищните сгради. 

„Указанията не означават свободен достъп на всички до образователните институции, а създаване на ред за участие на родителите в образователния процес, основан на взаимно доверие и уважение.

Родителите имат право не само периодично и своевременно да получават информация за успеха и развитието на децата си в образователния процес, но и да се срещат с ръководството на образователната институция и с педагогическите специалисти“, посочи министър Цоков.

Практиката да се поставят подобни надписи е изключение и тя не се прилага масово в образователните институции. При някои училища в страната обаче все още могат да се видят съобщения на техните входове, гласящи „Родителите до тук“, „Забранен достъп за родители“ и подобни. 

По думите му образованието е непрестанен процес на взаимодействие, сътрудничество и на активен диалог.

Той подчертава, че за МОН на първо място е грижата за безопасността на децата и всеки директор създава необходимата организация, така че да не се нарушава образователният процес, предаде Блиц.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени