Connect with us

Нюзрум

Министър проговори за ротацията и насочи вниманието към Денков и Габриел: Вчера това беше демонстрация!

Published

on

Вчера на заседанието на Министерски съвет Мария Габриел и Николай Денков влязоха заедно, което беше демонстрация, че работят добре. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

„Ние сме се съсредоточили върху вършенето на работа. Отвътре нещата в правителството изглеждат спокойно и има един много добър ротационен климат в Министерски съвет. Екипите си изпълняват програмата“, допълни той. 

В момента се подготвят синтезирано свършените задачи, както и какво планираме за следващите месец, каза Цоков по повод оценката на министрите. 

Отпадането на държавните такси за университетите

Проф. Цоков обясни, че мярката ще струва около 150 млн. лв. на Министерство на финансите. „Отпадането на таксите на студентите е свързано с политиката, залегнала в Конституцията – да се разшири достъпът на кандидат-студенти и обучението на студенти в рамките на висшето образование.“

„В хода на общественото обсъждане ще бъдат чути всички аргументи защо ВУЗ-овете не искат отпадане на държавните такси за обучение на студенти. За да могат студентите да останат в България и да имат висше образование, се налага въвеждането на мярката“, коментира проф. Галин Цоков. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени