Connect with us

Импийчмънт

Радев обяви какво готви на сглобката за ротацията и заговори за отстраняването на „един такъв тумор“

Published

on

Хората виждат препирни за постове и властови ресурси и кой ще говори навън, но не и за това как те ще живеят по-добре. Винаги, когато провеждам консултации, е с даване на възможност и стремеж парламентарно представените политически сили да стигнат до консенсус за властта. Ще действам изцяло в рамките на Конституцията, така че да предоставя максимално добри условия за изпълнителната власт, да си вземе правилните решения.

Това заяви президентът Румен Радев, след като прие почетния гвардейски караул, с който по традиция се открива Годишната конференция на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

„Мисля, че всички сме наясно, че създаването на една такава престъпна мрежа за въздействие върху съдебната система няма как да стане без политически протекции. Това е големият въпрос.

Отстраняването на един такъв тумор, изисква да се стигне до края и да се разкрият политическите зависимости. Това е и тест, и възможност и за съдебната система, и за изпълнителната власт, за Народното събрание (НС), да решат този случай“, каза той.

„Дали комисията в НС ще има волята или желанието, да разкрие политическите зависимости, от това ще проличи доколко парламентът иска да реши този казус“, добави Радев.

По думите му служебни министри не са му се оплаквали да имат натиск от някъде.

Той бе помолен да коментира дали ще прави партия или движение и регистрацията на движението „Трети март“ от страна на Весела Лечева:

„Все още Трети март е национален празник и се надявам да остане такъв. Да сте ме чули аз да говоря за партия „Трети март“? 

Задайте политическите лидер, които говорят за такава партия, какво толкова ги притеснява. Явно погазването на всички предизборни обещания и нарушаването на елементарни принципи в коалицията, не произвежда резултат в полза на и обществото, затова и гражданите търсят защита“, каза той и добави, че ако даде доверието си на някоя политическа сила, ще го оповести лично.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени