Connect with us

Парламент

Депутатите бесни на Терзиев! Тошко: Скатал е! Нека да удължим срока, за да може да си довлече кметското его

Published

on

Заседанието на комисията за БФС се провали, тъй като кметът на София Васил Терзиев, който трябваше да бъде изслушан, не дойде. Временната комисия разследва всички факти и обстоятелства около проявеното насилие по време на протестите срещу БФС на 16 ноември, предава „Трибюн“.

Срокът на комисията изтича следващата сряда-22 февруари. ИТН и „Възраждане“ поискаха да се внесе в пленарна зала предложение за удължаване на срока за действие на комисията и предложението на ниво комисия се прие.

„Нека да удължим срока на комисията с още два месеца, за да може кметът да си довлече кметското его в тази зала, а не да се крие. Имам усещането, че се е скатал“, заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

„Нито сме изслушали кмета на общината, още по-малко сме изслушали заявителите на протестите. За мен трябва работата на комисията да бъде удължена, за да се разследват фактите и обстоятелствата не само около дейността на МВР“, настоя Цвета Рангелова от „Възраждане“.

Председателят на комисията ген. Атанас Атанасов заяви, че са изслушали вече представителите на Столична община са били изслушани, само кметът не. „Не виждам как присъствието на кмета ще допринесе за изясняване на фактите и обстоятелствата около проявеното насилие по време на протестите срещу БФС“, защити го Атанасов.

Комисията реши и от МВР да бъде изпратен допълнителен доклад за резултатите от проведена вътрешна проверка, касаеща протестите срещу БФС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени